сряда, 2 януари 2013 г.

И да похапнем ... Запечено филе от сьомга

Продукти:
800 г филе от сьомга /4 порционни парчета/
бял пипер
сол на вкус

за соса:
1 лимон
3 с.л. дижонска горчица
3 с.л. зехтин
3 скилидки чесън
2 с.л. мед
бял пипер
кимион
индийско орехче

Филето се почиства и подсушава. Нарязва се на порции. Поръсва се с бял пипер и сол на вкус. Покрива се с полиетиленово фолио и се оставя в хладилника за 30 мин.
За соса смесваме горчицата, зехтина, меда и сока от лимона. Разбъркваме до пълното смесване на продуктите. Овкусяваме с бял пипер, кимион и индийдко орехче. 
В подходяща тава, предварително намазана със зехтин подреждаме филетата, поливаме ги със соса и печем в загряла на 180 градуса фурна за около 30 мин.
Да ви е сладко!

6 коментара:

  1. Леко и вкусно.....Прекрасно начало на една нова-кулинарна година:)!
    Дианка,пожелавам много здраве,щастливи моменти и много сбъднати мечти на теб и цялото ти семейство!Радвам се на нашето скорородило се приятелство!Прегръдки:)))))

    ОтговорИзтриване
  2. Отлична рецепта, Диана! Прекрасно изглежда! Нареждам се веднага на масата, стига и за мен да е останало малко :)

    ОтговорИзтриване
  3. Бързо, апетитно и леко ястие, подходящо за след тежките коледни и новогодишни трапези!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Честита Нова година! Да е здрава, късметлийска и вкусната храна да събира приятели и близки и да радва!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесно, леко, ароматно, вкусно!Поздрави за доброто начало!

    ОтговорИзтриване
  6. Честита да е годината, много вдъхновение и здраве за всички около теб! Приказна година ти пожелавам! Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...