събота, 19 януари 2013 г.

И да похапнем ... Вкусни пилешки пържоли

Отдавна се каня да приготвя пиле фрикасе и започнах с идеята да го приготвя, но се получи нещо различно и греховно вкусно. Така, че ето рецептата:

Продукти:
5 пилешки пържоли от бут без кожата
2с.л. масло
2с.л. зехтин
половин стрък праз
един средно голям морков
1/2 ч.ч. бяло вино
1 ч.ч. пилешки бульон
2-3 с.л. брашно + още за овалване на пържолите
сол
черен пипер
кимион
пресен магданоз
пресен естрагон


Пилешкото месо се измива и подсушава. Поръсва се със сол и се овалва се в брашно. Изтупват се от излишното брашно и се запържва в сгорещява се мазнината, колкото да се запечата. Изваждат се върху кухненска салфетка. В същата мазнина се слага ситно нарязания праз и настъргания морков, да се задушат. Налива се виното и се оставя да поври за кратко. Добавя се пилешкия бульон. Покрива се с капак, намаля се котлона се оставя за около 2-3 мин. да поври. 2-3с.л. брашно се разтварят в малко вода и се прибавяте при врящия бульон. Когато сместа започне да ври я отдръпвате от котлона. Подправяте с кимион и черен пипер.
В подходяща тавичка подреждате пържолите, поливате със соса и печете в загряла фурна на 190 градуса до сгъстяването на соса. 10 минути преди края на печенето поръсвате с пресен естрагон и магданоз.
 Да ви е сладко!

13 коментара:

  1. Страхотно!
    Напомни ми, че имам една рецепта за пилешко с естрагон. Трябва да я изровя от старите тефтери...
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Илианка! Много ми харесва естрагона в комбинация с пилешко или риба. Понякога у дома няма пресен копър, но естрагон винаги има :)). Чакам да видя твоята рецепта с нетърпение. Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Много апетитни пържолки ,а сосчето ги прави неустоимо сочни и вкусни!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Мира!
      Хубава нова седмица!

      Изтриване
  4. Пиленцето звучи много вкусно :) особено с толкова обилно сосченце!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Luchiya! Радвам се, че пиленцето се е харесало.
      Поздрави и хубава нова седмица!

      Изтриване
  5. Обожавам пилешки пържоли, твоите са ужасно вкусни! Праза придава страхотен вкус на всичко, особено в комбинация с месце :))))

    Поздрави и спокойна неделя :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Маги! Наистина праза придава страхотен вкус на храната. Зимата често го ползвам :). Радвам се че месцето ти е харесало. Поздрави и хубава нова седмица!

      Изтриване
  6. Много интересна комбинация и явно вкусна! Заинтригува ме. Естрагон слагам на картофите, сега ще опитам с пилешко. Ще стане ли със сух, по това време нямам пресен? Магданоз в лехата ще се намери :)))
    Диана, хубава неделна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тили това е моя любима подправка. Харесва ми много в комбинация с пиле или риба. Разбира се, че ще стане със сух, само я прибави по-рано.
      Поздрави мила и хубава нова седмица!

      Изтриване
  7. Бих си топнала с удоволствие няколко залъка...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Заповядай Живе :)!
      Поздрави и хубава нова седмица!

      Изтриване
  8. Много апетитно изглежда, ще се опита скоро у дома тази рецепта.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...