неделя, 13 януари 2013 г.

И да похапнем ... Бекон с гъби и топено сирене

Това предястие няма точни продукти. Появи се спонтанно, разчиствайки хладилника от разни останали колбаси, но е много бързо и вкусно и затова ще го споделя с вас.

Продукти:
гъби
бекон или друг останал колбас
праз
черен пипер
готварска сметана
топено сирене
кашкавал
масло
Нарязвате на ситно праза и го задушавате с малко масло. Когато омекне прибавяте при него гъбите, нарязани на ивички. Оставяте да си пуснат сока и прибавяте бекона, нарязан на кубчета. Поръсвате с черен пипер и оставяте да се готвят за около десетина минути, като разбърквате непрекъснато. Наливате сметана, толкова, че да покрие продуктите и прибавяте топеното сирене нарязано на ситно. Бъркате докато се стопи сиренето. Сервирате обилно покрито с настърган кашкавал. Това е.
Да ви е сладко!

7 коментара:

  1. Ама добро разчистване на хладилника си направила Диди:)))
    Размазващо вкусно!

    ОтговорИзтриване
  2. Дианче оххх така да обожавам такива изчисти хладилник манджици.
    Твоята е направо трепач от всякъде и ти благодаря за рецептата.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Много вкусно разчистване, така апетитно изглежда :)

    Хубава неделя от мен :)

    ОтговорИзтриване
  4. Много апетитно, Диде!
    И аз обичам така да разчиствам хладилника, но гледам да мушна (за амбалаж ) и някой картоф :))
    Поздрави и хубава нова седмица на теб!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Пепи. У дома пък все ме критикуват за картофите ;), но обещавам следващия път да мушна и аз някой. Поздрави!

      Изтриване
  5. Най-добре се получава при такова разчистване и без точни количества и рецепта! :)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря много момичета! Приятно разчистване на хладилника се получи ;) и се радвам, че ви харесва. Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...