петък, 4 януари 2013 г.

И да похапнем ... Салата с риба

Много обичам салата с риба. За първи път ядох при свекърва ми, мир на праха и, и страшно ми хареса. Бях силно впечатлена, че може да съществува салата различна от млечна и руска и то вкусна. Рецептата си краднах от нея, макар и във времето попроменена. Опитайте, ще ви хареса :)!
Продукти:
200г сварена и почистена от костите риба
250г рикота
1-2 с.л. маскарпоне
100г майонеза
2 скилидки чесън
1 морков
бял пипер
кимион
копър
сол на вкус
сока и кората на половин лимон

Накъсваме рибата на малки парчета. Смесваме я с рикотата, маскарпонето и майонезата. Настъргваме моркова, чесъна и кората на лимона и прибавяме при рибата. Овкусяваме с подправките и сока от лимона. Оставяме да престои около половин час преди да се консумира.

Да ви е сладко!

*Предпочитам бяла риба, която варя с бахар, дафинов лист, зърна черен пипер и малко сол. Когато нямам замествам с консерва от риба тон, също се получава добре.
*Рикотата може да се замени с обикновено крема сирене, но с рикотата се получава доста по-добре

8 коментара:

  1. Много вкусно предложение!
    Поздрави и хубав ден! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Чудна салата, Диде!
    И тъкмо за зимното време!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Пепи! Наистина подходяща за сезона, а и вкусна. Хубав ден!

      Изтриване
  3. Като я гледам така апетитна,вместо салата, с филия хляб и един чай ще ми бъде добра и лека вечеря :)))
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Охо, звучи много вкусно! Правя едно бързо кръгче днес, ама това няма как да го пропусна! Страхотна е салатката!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря Кате, радвам се, че ти харесва. Хубав ден!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...