неделя, 2 декември 2012 г.

И да похапнем ... Пилешко роле с вкусна плънка

Това пилешко беше пълна изненада за мен. Впечатлена от вида му тук реших да пробвам. И тъй като у дома нямам спанак /предпочитам лапад, но по-това време на годината няма къде да намеря/ реших да импровизирам с налични продукти - картофи, моркови, няколко гъби, които се търкаляха в хладилника и така получи се нещо фантастично. Соса ми отдели малко повече мазнина, но никой не му обърна внимание, защото месото беше страшно вкусно. Пепи отново чудесна рецепта, благодаря ти!


Та рецептата /слагах всичко на око, но ще се опитам все пак да дам някакви пропорции :smile1:/:
Продукти:
2 пилешки филета /тип пеперуда/
около 15-20 ленти тънко нарязан бекон
2 стръка пресен лук
2 средно големи картофа
1 морков
200 г гъби
около 100 г кашкавал
4 с.л зехтин
4 с.л. масло
2 с.л. балсамов оцет
сока на половин лимон
около 50 мл вода
черен пипер
индийско орехче
няколко листа салвия
няколко клонки прясна мащерка
сол на вкус
1 с.л. нишесте 
Разрязваме пилешките филета на две. Получават се четири парчета, в които правим нещо като джоб от широката страна. Посоляваме малко вътрешността. Отвън не солим, защото бекона е солен.За да приготвим плънката загряваме 2с.л. зехтин и 2с.л масло и леко задушаваме в тях ситно нарязания пресен лук. Мисля, че добре би се получило и с праз. Картофите и морковите настъргваме на едро ренде и ги добавяме при лука. Задушаваме и тях. Нарязваме гъбите на малки кубчета и когато картофите и морковите са поомекнали прибавяме и тях. Овкусяваме с малко черен пипер и индийско орехче.
Нарязваме четири ленти кашкавал с дължина, колкото дължината на отвора на джобчетата пилешкото филе. Слагаме ги на дъното. Разпределете в тях и готовата плънка. Сложете щедро плънка.
На плота наредете 3-4 ленти бекон, така че да се застъпят. Сложете в средата филетата с отвора надолу и завийте на стегнато руло. Оваляйте ги в брашно.
В подходящ тиган загрейте останалата мазнина и пържете под капак ролетата, докато станат със златиста коричка. Извадете ги и налейте балсамовия оцет, оставете за кратко да се изпари и добавете лимоновия сок и водата. Оставете да покъкри.
Подредете ролетата в подходяща тава или глинен съд. Аз ползвах йена с капак. Полейте ги със соса. Подредете върху месото листата салвия и клонките мащерка и печете покрити с алуминиево фолио или капак във фурна загрята на 200 градуса около час.
Преди да извадите месото, разредете 1 с.л. нишесте в малко вода и сгъстете соса.
Да ви е сладко!



18 коментара:

  1. Разгадах от къде е повечето мазнина, Диде :)
    Моите са с прошуто, твоите - с бекон. Ама нищо, сигурна съм, че и с него са много вкусни, завивала съм разни филета и с бекон.
    Много хубава плънка си им направила и изобщо - толкова са апетитни, че ми идва да извадя пилешко от фризера и да завия пак :)
    Поздрави и спорна седмица на теб!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пепи освен бекона и повече мазнина поеха картофите, когато ги задушавах. Все лепнеха по тигана. А и кашкавал се разля и той отдели мазнинка. Но нищо и така си го хапнахме с кеф. Наумила съм си да пробвам с плодова плънка, да видя какво ще се получи. Поздрави и хубава седмица и на теб!

      Изтриване
  2. Охо, какво изкушение има тук! Дианка, супер са филенцата-роленца:) Мнго вкусни! Прекрасна нова седмица от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Кате! Станаха божествени наистина.
      Хубава седмица и на теб, мила!

      Изтриване
  3. Аз не виждам много мазнина(:.....направо мазнината си точно:).Прекрасни роленца,Дианка!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Миленка!
      Прегръдки и усмихната седмица!

      Изтриване
  4. Ох, тези филета пълнени с какво ли не, панирани в каква ли не панировка или поднесени със сосче са идеални! Кое от кое по-вкусно и разнообразно!
    Дианче, чудесна идея са и твоите филенца! Както и снимките, разбира се!
    Ще си взема препеченото крайче от последната снимка!
    Прегръдки и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Тили! Е само крайчето ли? Опитай и плънката, че е разкош :)))
      Прегръдки мила и хубава нова седмица!

      Изтриване
  5. Поздравления от мен и за двечките - големи подстрекателки сте!!! Аз да видим до кога ще стискам, че имам кайма извадена за утре, пък после са ми начертали менюто за пица :) Но усещам, че тайничко ще си мисля за вашите риулади! И с двете плънки ми харесва, както и с прошуто и бекон!
    Дианка, неустоимо е!
    Лека нощ, мила и хубави сънища!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ирма непремено пробвай. Руладините са чудесни!!!
      Благодаря ти и прекрасна нова седмица!

      Изтриване
  6. Ммм, Диди, много вкусно си ги приготвила! Нищо, че е толкова късно, иска ми се да си хапна и то една солидна порцийка... :)

    Поздрави, лека нощ и една прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вени точно една порцийка ми е останала. идвай докато не сме я излапали :)))
      Благодаря ти мила и прекрасна нова седмица!

      Изтриване
  7. Еййй кака обичам такива пилешки рулца ,охххх...
    Страхотна рецепта ,невероятно изглежда ,едно такова припеканко с хрупкава коричка ,суперрррр...!
    СИЛНИ ПРЕГРЪДКИ!

    ОтговорИзтриване
  8. Зиче благодаря!
    Прегръдки и хубав вторник!

    ОтговорИзтриване
  9. На Пепи месо и дай и спирачка няма:) От кокъл ще измисли рецепта и ще представи чудно ястие!
    По нищо не отстъпва твоето! Прекрасно поднесено и много, много апетитно!:)

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря Кокона! Верно наистина, че Пепи и от кокал ще докара чудно ястие :))))
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...