неделя, 18 ноември 2012 г.

И да похапнем ... Мусака с тиквички


Продукти:
500г кайма
4-5 средно големи картофа
2 средно големи тиквички
глава лук
2 скилидки чесън
4-5 с.л. зехтин или олио
1/2ч.ч. зеленчуков бульон
сол, черен пипер, кимион
ситно нарязан магданоз и копър
3 яйца
4-5 с.л. кисело мляко

Измийте и почистете тиквичките, картофите обелете. Нарежете ги на малки кубчета. Лука и чесъна настържете на ситно ренде и задушете в олиото или зехтина. Добавете каймата и бъркайте докато стане на ситни зрънца. Прибавете картофите, тиквичките и зеленчуковия бульон и задушете за кратко, като непрекъснато разбърквате. В подходяща тава изсипете всичко, подправете със сол, черен пипер и кимион. Объркайте добре и долейте вода, толкова, че да покрие продуктите. Печете във фурната на 220 градуса до почти пълното извиране на водата.
Извадете тавичката от фурната и поръсете със ситно нарязан копър и магданоз, количеството е според вкуса ви. Разбъркайте и залейте с предварително смесените яйца и кисело мляко. Връщате във фурната за около 10-15 мин. или докато заливката добие кафеникав загар.
Да ви е сладко!
    

6 коментара:

  1. Много вкусна мусака! Поздравления! Хубава вечер! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много обичам мусака с тиквички, Диде. Гледам жално по твоята, защото у дома не се впечатлиха с нея. Понякога правя "менте" - сложа в половината тава тиквички, та да мога и аз да си хапна :)
    Поздрави и хубава, спорна седмица на теб!

    ОтговорИзтриване
  3. ММММ...Дианче как ме размечта сега с тази мусака,:! но ще си я направя скоро.
    Много е хубава рецептата.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесно предложение, Диди! Много вкусно звучи.

    Прегръдки и прекрасна нова седмица! ♥ ♥ ♥

    ОтговорИзтриване
  5. Обичам мусака с тиквички:)
    Черпя се непременно:)

    ОтговорИзтриване
  6. Мили дами, благодаря за хубавите коментари! Страхотни сте!
    Хубава нова седмица ви желая!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...