Продукти:
300г пилешко филе
2 средно големи картофа
1 морков
4-5 пресни гъби
2-3 стръка пресен лук или глава стар лук
1 скилидка чесън
50г масло
настъргана кора от половин лимон
шепа фиде
500мл. бульон
250мл. мляко
4-5 с.л. заквасена сметана
сол, бял пипер
пресен магданоз и естрагон
Пилешкото филе и гъбите нарежете на малки кубчета, а морковите и картофите на съвсем дребни кубчета. В подходяща тенджера се разтопява маслото, добавят се ситно нарязания лук, чесън и настърганата лимонова кора, пържат се до омекване на лука. Прибавете гъбите, картофите и морковите, пържете две три минутки. Оваляйте пилешкото в брашно, изтупайте от излишното и сипете при лука. Пържете още две, три минутки, като разбърквате непрекъснато. Сипете бульона и прясното мляко, подправете със сол и бял пипер. Оставете да къкри на среден огън около 20-30 мин. или до сваряването на всички продукти /ако е нужно долейте още малко бульон/. Добавете фидето и гответе още около 5-6 мин. Прибавете заквасената сметаната и пресните подправки, и оставете да къкри още няколко минути, докато се смесят ароматите.
Това е първата супа, която правя без застройка и резултата е страхотен!
Опитайте!
Рецептата е адаптирана от тук.
Merhabalar, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok güzel ve leziz bir görüntüsü var.
ОтговорИзтриванеSaygılar.
Сayesinde!
ИзтриванеДИАНЧЕ,такава супичка и аз към правила и много ми харесва .Твоята е невероятна и пъстра!
ОтговорИзтриванеПрегръщам те!
Много вкусна супичка, Диана, много пъстра! Обичам млечни супи и с пилешко, също. А точно пилешка не съм правила отдавна, време и е! :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки за теб!
Чудна супичка! Сърдечни поздрави! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря момичета! Радвам се че супичката ви е харесала.
ОтговорИзтриванеПрегръщам ви!
Пожелавам хубави почивни дни!