Продукти:
8 пилешки пържоли от долно бутче
1 голям картоф
1 яйце
150 г смес от настъргани сирена /краве сирене, пушен кашкавал, сирене качота, кашкавал от краве мляко, моцарела, гауда, синьо сирене, каквото имате и каквото обичате/
1-2 листа салвия
щипка мащерка
щипка бял риган
щипка магданоз
бял пипер
кимион
сол
за соса:
3 с.л.масло
2 с.л. брашно
2 ч.ч. прясно мляко
2 жълтъка
сол на вкус
щипка индийско орехче
щипка бял пипер
щипка кимион
кашкавал за поръсване
Измийте и подсушете добре месото. Ако е необходимо изтънете или начукайте месото, така че да се получи добра пържола за завиване на руло. Посолете и оставете настрани за около15-20 мин.
Направете плънката, като намачкате картофа на пюре и го смесите със микса от сирена. Добавете подправките и яйцето и разбъркайте до пълното смесване на продуктите. Вземете една пържола, сложете в единия край от плънката и завийте на руло. Закрепете рулото с клечки за зъби, за да не се развива при печене и да не изтича плънката. Повторете това със всички пържолки. Готовите рулца подредете в подходяща тавичка, полейте с малко зехтин и печете месото в предварително загряла фурна до готовност.
Направете соса, като запържите брашното в загрялото маслото. Добавете млякото и бъркайте непрекъснато до получаване на не много гъст сос. Отстранете от котлона, подправете с подправките на вкус. Прибавете двата жълтъка предварително добре разбити и гответе още няколко минути на слаб огън при непрекъснато бъркане.
Когато рулцата са почти готови, извадете ги от фурната, залейте ги с готовия бешамел и поръсете обилно с кашкавал. Върнете във фурната и печете до златисто.
Рулцата са много вкусни,Диде,а идеята за картофче в плънката много ми допада!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави и хубава седмица! :)
Благодаря ти Роси! Идеята за картофчето си "краднах" от Йоли :) и много ми допада тази плънка. Получава се страхотно!
ИзтриванеПоздрави и хубава неделя!
Диана, чудно, леко ястие си приготвила! И гарантирано вкусно!Много богати филенца, с разкошна плънка и нежно сосче. По мой вкус без риган, обаче - ний нещо не се долюбваме с него ;) Виж, на чайче е друго нещо.
ОтговорИзтриванеЛека и спорна седмица!
Благодаря ти Ирма! Разбира се подправките са по-вкуса на хапващите :) и могат да бъдат заменяни.
ИзтриванеХубава неделя!
Дидка, вкусно и добре поднесено!
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихната седмица!
Благодаря ти Дани! Хубава и усмихната седмица и на теб!
ИзтриванеМного вкусно изглежда. Несъмненое и в действителност ще е такова. При първия удобен случай ще го приготвя това ястие. Благодаря за идеята!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти Нинка! Радвам се, че ти допада. Ще се радвам да пробваш и да споделиш впечатления.
ИзтриванеХубава неделя!
Много готино е станало така на рулца с плънка. Гледай как пиле с бешамел може да бъде коренно различно от познатото! Браво, Дианка!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Кате!Много ни допадна така приготвено пиленцето, радвам се, че се е харесало и на теб!
ИзтриванеХубава неделя!
Много вкусно и питателно ястие, записвам си го към любими да се пробва :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря Мария! Радвам се, че намина.
ИзтриванеХубава неделя!
Страхотно, вкусно и сочно! Поздрави! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря Дани! Хубава неделя!
ИзтриванеЧудесно ястие, Диди! Звучи, а и със сигурност е безумно вкусно.
ОтговорИзтриванеПрегръдки и една прекрасна вечер!
Благодаря ти Вени! Прегръдки и от мен и хубава неделя!
ИзтриванеАпетитно предложение, от което ще се възползвам!
ОтговорИзтриванеПриятни почивни дни!
Благодаря tillia! Ще се радвам да споделиш впечатления.
ИзтриванеХубава неделя!
Ау, много изкушаващо и със сигурност ще ми стане любимо:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря Кокона! Надявам се да се хареса :)
ИзтриванеХубава неделя!
Изглеждат страхотно! Дали ще се получат с пилешко филе?
ОтговорИзтриванеРазбира се, че ще се получат, но аз предпочитам пържола от бутчето, защото не е толкова сухо месото.
Изтриване