събота, 23 юни 2012 г.

И да похапнем ... Кексчета с моркови и крем сирене

Продукти:
за кекса:
3 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
3/4 ч.ч. ситно смелени орехи /и с бадеми става чудесно/
2 ч.ч. ситно настъргани моркови
1 ч.л. канела
1п. ванилия

за крема:
180г крема сирене
70г меко масло
1 ч.ч. пудра захар
100мл. течна сладкарска сметана
1п. ванилия

Яйцата и захарта се разбийте до пълното стапяне на захарта. Добавете се олиото на тънка струйка и брашното предварително смесено с бакпулвера. Ароматизирайте с канелата и ванилията. Накрая се прибавете морковите и ядките. Кексовата смес се изсипва в тава предварително  застлана с хартия за печене.
Пече се в загрята фурна на 200 градуса около 30 мин. Когато кекса е готов се изважда и се оставя да се охлади напълно. Нарязва се на малки квадрати.
За крема разбийте добре маслото и крема сиренето. Добавете захарта и ванилията. Отделно разбийте сладкарската сметана на твърд крем и постепенно добавете към чийз крема като се разбърква със силиконова шпатула или лъжица. Готовия крем оставете за около 10-15 мин. в хладилника и след това шприцовайте върху морковените квадрати. 
Бон апети!

2 коментара:

  1. Всичко с моркови е много вкусно и сочно, а тези кексчета ми напомнят, че не съм правила нищо такова напоследък! Страхотно изглеждат! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря Павлина! Хубава неделя ти пожелавам.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...