четвъртък, 10 май 2012 г.

И да похапнем ... Кашкавалки

Тази кашкавалки открих в блога на Йоли и станаха много любими у дома. Бързи, лесни, с прекрасна комбинация от съставки и аромати. Ето и рецептата:

Продукти:
2 яйца
250 мл прясно мляко
2 с.л. стопено масло /може и олио, но с маслото е по-ароматно/
220гр. брашно
1/2 ч.л. сол
100 гр. едро настърган кашкавал /аз използвах гауда и моцарела/
1 стрък пресен лук, нарязан на ситно
подправки по избор - при мен бяха: щипка бял риган, пресен магданоз и босилек, нарязани на ситно
1/4 ч.ч. нарязан на ситно бекон /може и без него, но месоядните у дома предпочитат да има месце :)/

Разбиваме яйцата, добавяме млякото и маслото и накрая брашното и солта. Прибавяме кашкавала, лука, подправките и бекона. Разбъркваме добре.
Включваме фурната да се загрее на 180 градуса, а докато загрее прибираме тестото в хладилника. Разпределям във форма за мъфини, която предварително е затоплена във фурната. Пека до готовност.
Това е! Да ви е сладко!

8 коментара:

  1. Дидка, похапнах с удоволствие!
    Вкусно!!!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Ах, направо ще закуся тук! Толкова вкусни кашкавалки не бях виждала от дете! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Харесват ми тези кашкавалки-чудесни са.
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Много ми харесват,и продукти имам в момента.
    Дали да не скокна да ги забъркам?
    Ще докладвам после!

    ОтговорИзтриване
  5. Много са апетитни и съблазнителни, Диди. Просто перфектни са!

    Прегръдки и весел ден от мен!

    ОтговорИзтриване
  6. Много са апетитни, Диди!
    Аз се подмотавам, още не съм ги направила, но явно губя :))

    ОтговорИзтриване
  7. Много красиво и изкушаващо вкусно! Поздравления, Диана!

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотни са,Диди!
    Много пухкави и със сигурност да си оближеш пръстите,вкусотийка!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...