неделя, 22 април 2012 г.

И да похапнем ... Пилешки шницели с кашкавал


Продукти:
4 пилешки бутчета /цяло бутче, не само горно или само долно/
1 кубче пилешки бульон
4 яйца
200гр. кашкавал
1 с.л. горчица /моята беше мека горчица с мед/
червен, черен пипер и сол на вкус
магданоз и зелен лук също на вкус /ситно нарязани/
брашно за овалване на шницелите

Сваряваме пилешките бутчета във вода, в която предварително сме разтворили кубчето пилешки бульон. Сварените и изстинали бутчета обезкостяваме и нарязваме в кухненски робот на ситни парчета. Смесваме смляното месо с кашкавала, 2 яйца, червения и черен пипер, магданоза, зеления лук и горчицата. Подправяме със сол на вкус.
Оформяме шницелите, овалваме ги в брашно, топваме в предварително разбитите яйца и пържим в тиган със загрята мазнина.
Чудесни и бързи шницели. У дома се хапват често в компанията на чеснов сос.
Бон апети!

16 коментара:

  1. Диди,шницелите ти са много добре изглеждащи-едни пухкави и вкусни....
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Живе! Да си призная бях много резервирана към това варено месо, но за моя изненада се получиха пухкави и вкусни шницели и се харесват у дома.
      Спокойна нова седмица!

      Изтриване
  2. Отговори
    1. О да, соса е задължителен :))
      Хубав и спокоен ден!

      Изтриване
  3. Диди, много вкусно изглеждат!
    Поздрави и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси благодаря!Хубава нова седмица и на теб!

      Изтриване
  4. Чудесни шницели, Диди! Много са съблазнителни!

    Прегръдки и една прекрасна неделна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина са чудни. Благодаря ти че намина.
      Хубава нова седмица!

      Изтриване
  5. Е, такива не съм правила! Изобщо шницели с пилешко месо не ми е идвало на ум. Страхотно! Хубава нова седмица, Дианка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Радвам се, че съм те изненадала с нещо Кате :).
      Поздрави и хубаво утре!

      Изтриване
  6. Много ги обичам,но скоро не съм правила,благодаря,че ме подсети,Диди!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Изведнъж ужасно огладнях, имам пилешко филе, май ще пробвам с него! Хубав ден, Диди!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Pavlety благодаря, че намина :). Пробвай, сигурна съм, че ще се харесат.
      Поздрави и хубав ден!

      Изтриване
  8. Когато бяхме студенти, майката на един приятел непрекъснато правеше такива, а ние непрекъснато се чудехме как да отидем у тях. Оттогава тези шницели са ми мноооого любими! Мерси, Диди, че ни ги сготви;)
    И хубава седмциа!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Еее няма за какво, нали все пак ние си ги хапнахме :)))). У дома се правят от скоро, но доста често. Мъжете много ги харесват, а и за мен е бързо приготвена вчеря.
      Поздрави и спокоен ден!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...