Продукти:
за тъмната смес:
100гр. тъмен шоколад /едно блокче/
150гр. масло
3 яйца
150гр. захар
50мл. прясно мляко
200гр. брашно
1п. бакпулвер
за бялата смес:
200гр. маскарпоне /аз имах 250 и го сложих всичкото/
80гр. захар
2 яйца
Шоколада и маслото се разтапят на водна баня или на слаб котлон.Оставят се настрани да се поохладят.
Разбиваме яйцата и захарта до пухкав крем и добавяме млякото. Отделно пресяваме бакпулвера и брашното и прибавяме на части към яйчната смес. Накрая добавяме и разтопения шоколад и масло. Разбъркваме добре. Готовата смес се разпределя в предварително застлана с хартия за печене тава.
За бялата смес смесваме маскарпонето със захарта и разбиваме до пълното разтваряне на захарта. Прибавяме едно по едно яйцата. Готовата смес изсипваме много внимателно върху шоколадовата.
Печем в предварително загрята на 180 гр. фурна за около час или до готовност.
При печенето част от белия крем падна някъде по средата на кафявия, друга част остана отгоре и се препече. Получи се много пухкав, сочен и ароматен кейк.
Източник сп. GoodFood
Като се има впредвид, че харесвам всичко с маскарпоне, определено смятам, че много ще ми допадне този кекс!
ОтговорИзтриванеПоздарви и целувки!