175г масло със стайна температура
2/3 ч.ч. захар
настъргана кора на 1 портокал и 1 лимон
2 жълтъка
1 3/4 ч.ч. брашно
1ч.л. бакпулвер
щипка сол
конфитюр за пълнене
Разбийте маслото и захарта на пухкав крем. Прибавете настърганите цитросови кори и жълтъците. Пресейте брашното с бакпулвера и солта и добавете към маслената смес. Всичко се омесва добре. От тестото оформете топки с диаметър около 3 см. Подредете върху тава, застлана предварително с хартия за печене и направете в тях вдлъбнатинки. Оставете тавата в хладилника за около 20-30 мин., за да стегне масленото тесто.
Загрейте фурната на 160гр. запълнете сладките с конфитюр и печете около 20-30 мин. или докато порозовеят. Охладете.
Източник: kuking.net
Загрейте фурната на 160гр. запълнете сладките с конфитюр и печете около 20-30 мин. или докато порозовеят. Охладете.
Източник: kuking.net
Ами ще похапнем, разбира, тази красота така ли ще оставим, без дегустация! С най-голямо удоволствие си взимам едничка и ти пожелавам приятна вечер!
ОтговорИзтриванеВзимай, взимай, че май не останаха :)). Благодаря ти Candy, хубав ден и на теб!
ОтговорИзтриванеПрекрасни цитрусови бисквитки!
ОтговорИзтриване