вторник, 20 декември 2011 г.

И да похапнем ... Бонбони с бял шоколад и шамфъстък

Мммм дааа и моята подготовка за Коледа започна. В края на миналата седмица бях в Турция и от там си купих бял шоколад с шамфъстък. Това е нещо ужасно вкусно, но за съжаление бързо свърши :))). Та по този повод реших, че бих могла да си направя в домашни условия такъв шоколад. Тези бонбонки на Мариянка ми се сториха доста подходящи, пък и отдавна им се каня. Та ето какво се получи:


Продукти:
200 г бял шоколад
90 г краве масло
4 с.л. прясно мляко
100 г пудра захар
ванилия
шамфъстък
захаросани плодове



Шоколада, маслото и прясното мляко се разтапят на слаб огън. Прибавя се пудрата захар и се бърка на котлона енергично още 1-2 мин. Сваля се и се бие с миксер до пълното разтваряне на захарта. Добавят се ядките и плодовете. Готовата шоколадова смес разпределете в подходяща правоъгълна тавичка застлана с найлоново фолио или във форми за бонбони и се охлажда в хладилник поне 4 часа. Когато се охлади се нарязва на квадрати.


3 коментара:

  1. Ммммм..... страхотни са!Сигурно биха могли да станат с кафяв шоколад, да взема да ги пробвам?
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Да, явно ще се правят и при мен :)
    Разкошни са!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви момичета!Радвам се че ви харесват.
    Льонка със сигурност ще се получат и с кафяв шоколад и дано поне от твоите останат до събота :)), че моите са на привършване :))))
    Хубав ден момичета!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...