Продукти:
140г меко масло
140г смлени орехи
100г кафява захар
40г бяла захар
140г брашно
1 бакпулвер
2 яйца
ванилия
2 ябълки /може и повече/
филирани бадеми за украса
Всички продукти с изключение на ябълките се сипват в кухненски робот и се смесват много добре.
Ябълките се почистват от семките и корите. Режат се на кубчета или филийки.
В тавичка, застлана с хартия за печене се изсипва половината от сместа. Заглажда се добре. Отгоре се разпределят ябълките и се покриват с другата част от сместа. Отново се заглажда добре. Поръсва се с филираните бадеми. Пече се около 50 мин. в предварително загряла до 180 градуса фурна. Готовия десерт се охлажда добре и се поръсва с пудра захар смесена с канела на вкус.
140г меко масло
140г смлени орехи
100г кафява захар
40г бяла захар
140г брашно
1 бакпулвер
2 яйца
ванилия
2 ябълки /може и повече/
филирани бадеми за украса
Всички продукти с изключение на ябълките се сипват в кухненски робот и се смесват много добре.
Ябълките се почистват от семките и корите. Режат се на кубчета или филийки.
В тавичка, застлана с хартия за печене се изсипва половината от сместа. Заглажда се добре. Отгоре се разпределят ябълките и се покриват с другата част от сместа. Отново се заглажда добре. Поръсва се с филираните бадеми. Пече се около 50 мин. в предварително загряла до 180 градуса фурна. Готовия десерт се охлажда добре и се поръсва с пудра захар смесена с канела на вкус.
Ако нямате вяра на кухненския робот, може и с миксера. Първо разбивате добре маслото и захарта. Добавяте едно по едно яйцата, после ванилията, орехите и брашното предварително смесено с бакпулвера. Така получената смес разпределяте в тавичка за печене по горе описания начин.
Може ябълките да замените с круши или друг плод по ваш вкус, а орехите с бадеми.
Добър апетит!
Много вкусен сладкиш!
ОтговорИзтриванеЧестито блогче и...успеееееееееееееееееееееех:)
Просто прекрасен!
ОтговорИзтриванеДобре дошла:)
Кате, Траяна радвам се че сладкиша ви е харесал.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви момичета за посрещането :)) и пожеланията. Надявам се да успея да го поддържам този блог.
Спокоен неделен ден!
Невероятен,тъкмо пробвах рецептата.
ОтговорИзтриванеРадвам се, че се е харесал :)
Изтриване