Продукти:
1п. масло/125гр./
50мл. олио
220г захар
3 яйца
3 с.л. лимонов сок
170г брашно
75г. кокосови стърготини
1/2 ч. л. бакпулвер
2 средно големи ябълки
Пресейте брашнот заедно с бакпулвера. Смесете го с 50г от кокосовите стърготини. Разтопете леко маслото в микровълнова фурна, да е в полутечно състояние. Смесете с олиото. Отделно разбийте яйцата и захарта на пяна. Прибавете мазнината и лимоновия сок. Добавете и сухите съставки. Разбъркайте със шпатула докато се смесят съставките.
Обелете и почистете ябълките. Нарежете ги на по-едри парчета.
В подходяща тава,която предварително е покрита с хартия за печене, подредете парчетата ябълка плътно едно до друго. Върху тях разпределете кексовата смес. Печете в загряла на 190 градуса фурна за около 30 мин., като след първите 10 извадете тавата и поръсете сладкиша состаналите кокосови стърготини. Върнете обратно във фурната и допечете.
Не мога да ви опиша какъв страхотен аромат на ябълки, масло и печен кокос се носеше у дома докато се пече сладкиша.
Готовия десерт нарежете както на вас ви харесва, може да поръсите и с пудра захар.
Бон апети!
50мл. олио
220г захар
3 яйца
3 с.л. лимонов сок
170г брашно
75г. кокосови стърготини
1/2 ч. л. бакпулвер
2 средно големи ябълки
Пресейте брашнот заедно с бакпулвера. Смесете го с 50г от кокосовите стърготини. Разтопете леко маслото в микровълнова фурна, да е в полутечно състояние. Смесете с олиото. Отделно разбийте яйцата и захарта на пяна. Прибавете мазнината и лимоновия сок. Добавете и сухите съставки. Разбъркайте със шпатула докато се смесят съставките.
Обелете и почистете ябълките. Нарежете ги на по-едри парчета.
В подходяща тава,която предварително е покрита с хартия за печене, подредете парчетата ябълка плътно едно до друго. Върху тях разпределете кексовата смес. Печете в загряла на 190 градуса фурна за около 30 мин., като след първите 10 извадете тавата и поръсете сладкиша состаналите кокосови стърготини. Върнете обратно във фурната и допечете.
Не мога да ви опиша какъв страхотен аромат на ябълки, масло и печен кокос се носеше у дома докато се пече сладкиша.
Готовия десерт нарежете както на вас ви харесва, може да поръсите и с пудра захар.
Бон апети!
О, това вече го правих, божествен е!
ОтговорИзтриванеНадникни при мен за да видиш как съм се справила!
Поздрави!
Отдавна надникнах :))) Нямам думи!!!
ОтговорИзтриванеРадвам се че се е харесал.