И да похапнем ... Мариновано твърдо сирене

Продукти:
250г твърдо сирене /гауда, ементал, чедър, кашкавал/

за маринатата:
1 скилидка чесън
1с.л. настъргана лимонова кора
3с.л. прясно изцеден лимонов сок
1с.л. мед
щипка лют червен пипер
1ч.л. подправка за супи
1ч.л. суха мащерка

В подходящ съд смесете всички продукти за маринатата. Разбъркайте добре.
Нарежете твърдите сирена на малки кубчета. Полейте ги с маринатата и оставете за два-три часа да се мариноват, като периодично разбърквате. За по-дълго съхранение ги сложете в стъклен буркан и полейте с маринатата.
Чудесно допълнение към салати. Опитайте!

Коментари