1/2ч.ч. сварени и пюрирани картофи
2с.л. прясно мляко
50г студено масло
180г брашно
2ч.л. бакпулвер
1/4ч.л. самардала
3с.л. пушена извара
черен пипер
риган
маково семе за поръсване
Пресейте брашното с бакпулвера и смесете със самардалата. Настържете или нарежете на малки парченца маслото в брашното. Стрийте с пръсти до образуването на трохи. Смесете картофите, прясното мляко и изварата. Пасирайте добре с преса за картофи до получаване на еднородна смес. Прибавете ги при брашното и разбъркайте. Получава се лепкаво тесто, но не добавяйте повече брашно. Прибавете черния пипер и ригана и разбъркайте. Оставете в хладилника за около 20-30мин. От охладеното тесто оформете топчета, колкото орех и подредете в тава, предварително застлана с хартия за печене. Печете в загряла на 220 градуса фурна за около 15-20 мин. или до леко порозовяване.
Това е! Бързо, лесно, а толкова вкусно.
* пожелание може да се добави пармезан или пушен колбас
Прекрасни са, Дианка! Уханни, мекички и със сигурност много вкусни!
ОтговорИзтриванеПоздрави и красив, ноемврийски уикенд!
Дианка, и аз се нареждам тук:)
ОтговорИзтриванеВзимам си няколко:). Чудни са !Поздрави!
ОтговорИзтриванеЧудни соленки! И толкова златни!
ОтговорИзтриванеЕй сега отивам да ги сложа в листата на чакащите,Диди,страхотни са и със сигурност ще приютят я пармезанче,я скаморца,но ще се хапнат някой ден,благодаря за чудесната идея!
ОтговорИзтриванеПрегръдка с пожелание за хубава седмица!