20г масло
2 големи яйца
2с.л. зехтин
4с.л. прясно мляко
2с.л. настърган кашкавал
4 бр. сушени домати
5с.л. с връх пушена извара
120г брашно
2ч.л. бакпулвер
Пресейте брашното с бакпулвера. Разтопете маслото и оставете да се охлади напълно. Разбийте маслото и яйцата, добавете зехтина, прясното мляко, кашкавала, сушените домати и пушената извара. Смесете добре. Прибавете брашното с бакпулвера и разбъркайте с помощта на силиконова или дървена шпатула. Така получената смес оставете в хладилника за 30 мин.
Загрейте фурната на 190 градуса. Разпределете сместа във формички за мадлени, като ги пълните 2/3 от обема им и печете в загрялата фурна за 15мин.
Да ви е сладко!
Чудесно предястие, Дани, много вкусно!
ОтговорИзтриванеПоздрави. :)
Чудесни и много апетитни са станали!
ОтговорИзтриванеДианка, приготвила си много вкусни мадлени! И много ароматни!
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Превъзходни!
ОтговорИзтриванеДидка, чудесни са!
ОтговорИзтриванеНямам форма за мадлени и ще се опитам да ги
направя в друг съд :)
Днес сме на една вълна, при теб солени, при мен сладки.:-)))
ОтговорИзтриванеЧудни са станали, Дианка!
Усмихнато утре!
Мадлените изглеждат вълшебно, Дианка -
ОтговорИзтриванезлатисто опечени, красиво оформени и неустоимо изкушаващи...
Поздравления, хубав, влюбен и усмихнат ден!
Гери, Траянка, Бети, Миленка, Дани, Мони, Дианка благодаря, че наминахте и харесахте моите мадлени.
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави и усмихнат ден!
Дианка, почти всичките ти рецепти са копнати :)
ОтговорИзтриванеТа и тази, де, макар да нямам форми, дали ще се получат във формички за тарталети?
Веси благодаря за доверието! Хубаво е да се използват форми за мадлени, но щом нямаш можеш да използваш и друго, разбира се. Имай предвид, че това количество продукти е за 24бр. мадленки и ако използваш по-големи форми трябва по-голяма доза.
ИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Благодаря!
Изтриване