Продукти:
500г пилешко бон филе
за соса:
200-250г пресни гъби
2 големи моркова
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
2 големи червени чушки /или 1 зелена и 1 червена/
2с.л. нишесте
2ч.л. горчица /при мен беше мека горчица с мед, но с едрозърнеста ще се получи още по-добре/
2ч.ч. зеленчуков бульон /ако ви се стори недостатъчно, добавете още/
1с.л. заквасена сметана /може и повече ако ви харесва/
2с.л. масло
2с.л. зехтин
каперси на вкус
сол
черен пипер
кимион
копър
Измийте и подсушете добре филенцата. Посолете ги и подправете с черен пипер.
В подходящ съд сварете морковите, лука, чесъна и чушките. Пасирайте ги. Може да го направите с пасатор до получаване на гладко пюре или с пресата за картофи до почти гладко пюре. Аз го направих с пресата за картофи, защото ми харесва да усещам малките парченца зеленчуци, а и чудесни цветове се получават в соса.
Нарежете гъбите на филийки. Загрейте в дълбок тиган мазнината /маслото и зехтина/ и запържете до златисто филенцата. Добре е да можете да съберете в тигана цялото количество филенца наведнъж. Когато са готови ги извадете в съд с капак, за да може да се запазят топли. В мазнината в която сте готвили филетата прибавете гъбите и пържете без да бъркате, а с виличка обръщайте, за да станат златисти и от двете страни.Когато са готови прибавете нишестето и разбъркайте, после зеленчуците и отново разбъркайте. Накрая налейте бульона, подправете със сол, черен пипер и кимион и оставете да къкри на бавен огън докато се редуцира течността и сместа се сгъсти. Добавете горчицата и каперсите и оставете още около минута две. Когато е готова дръпнете от огъня и поръсете с копър. Може да оставите соса в този вид има невероятно красив цвят. Аз добавих и заквасена сметана, която предаде още по богат вкус на соса, но леко смени цвета.
Сервирайте като в подходяща чиния налеете от соса. Върху него подредите филенца и украсите с копър и каперси.
Невероятно вкусно ястие, което те кара да си вземеш и пак и пак.
Да ви е сладко!
500г пилешко бон филе
за соса:
200-250г пресни гъби
2 големи моркова
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
2 големи червени чушки /или 1 зелена и 1 червена/
2с.л. нишесте
2ч.л. горчица /при мен беше мека горчица с мед, но с едрозърнеста ще се получи още по-добре/
2ч.ч. зеленчуков бульон /ако ви се стори недостатъчно, добавете още/
1с.л. заквасена сметана /може и повече ако ви харесва/
2с.л. масло
2с.л. зехтин
каперси на вкус
сол
черен пипер
кимион
копър
Измийте и подсушете добре филенцата. Посолете ги и подправете с черен пипер.
В подходящ съд сварете морковите, лука, чесъна и чушките. Пасирайте ги. Може да го направите с пасатор до получаване на гладко пюре или с пресата за картофи до почти гладко пюре. Аз го направих с пресата за картофи, защото ми харесва да усещам малките парченца зеленчуци, а и чудесни цветове се получават в соса.
Нарежете гъбите на филийки. Загрейте в дълбок тиган мазнината /маслото и зехтина/ и запържете до златисто филенцата. Добре е да можете да съберете в тигана цялото количество филенца наведнъж. Когато са готови ги извадете в съд с капак, за да може да се запазят топли. В мазнината в която сте готвили филетата прибавете гъбите и пържете без да бъркате, а с виличка обръщайте, за да станат златисти и от двете страни.Когато са готови прибавете нишестето и разбъркайте, после зеленчуците и отново разбъркайте. Накрая налейте бульона, подправете със сол, черен пипер и кимион и оставете да къкри на бавен огън докато се редуцира течността и сместа се сгъсти. Добавете горчицата и каперсите и оставете още около минута две. Когато е готова дръпнете от огъня и поръсете с копър. Може да оставите соса в този вид има невероятно красив цвят. Аз добавих и заквасена сметана, която предаде още по богат вкус на соса, но леко смени цвета.
Сервирайте като в подходяща чиния налеете от соса. Върху него подредите филенца и украсите с копър и каперси.
Невероятно вкусно ястие, което те кара да си вземеш и пак и пак.
Да ви е сладко!
Много добре звучи, Дианче! Обичам тези продукти и снимките показват едно доста апетитно ястие! Хареса ми! Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Снежи, радвам се че ти харесва. Поздрави и усмихнат ден!
ИзтриванеМного вкусно...
ОтговорИзтриванеМда мнооого вкусно :)))). Поздрави и усмихнат ден!
ИзтриванеМного ме изкушаваш с тези филенца - много вкусно звучи и изглежда тази рецепта :) Записвам си я проба и ще споделя резултата :) Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеОтчитам се с направена и одобрена рецепта :) Много вкусно се получи!
ИзтриванеОоо Габи благодаря! Много се радвам, че рецептата ви е харесала.
ИзтриванеСърдечни поздрави и усмихнат ден!
une belle assiette plein de saveurs
ОтговорИзтриванеbonne soirée
Мerci!
ИзтриванеЕто на това му се казва вкусотия... Поздрави, Дианка! ;)
ОтговорИзтриванеБлагодаря Гери! Прегръдки и усмихнат ден!
ИзтриванеЧудна рецепта!
ОтговорИзтриванеБраво, Дианка, много ми харесва!
Благодаря Ирма! Поздрави сърдечни и усмихнат ден!
ИзтриванеЧудесна идея, браво! Направо усетих вкуса на всички зеленчуци с това апетитно пилешко :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря Пламена! Радвам се, че намина и хареса моето ястие :)
ИзтриванеСърдечни поздрави и усмихнат ден!