Продукти:
300 мл вода
20г мая
1 с.л. захар
2с.л. зехтин
1ч.л. самардала
1/2 ч.л. сол
225г царевично брашно
450г бяло брашно
шепа маслини без костилки
шепа сушени домати
Загряваме водата, но да не е гореща и разтваряме в нея захарта и маята. Прибавяме зехтина. В подходяща тава смесваме двата вида брашно, самардалата и солта. Оформяме кладенче в средата и наливаме течната смес. Замесваме меко тестo. Прибавяме маслините и доматите нарязани на ситно и доомесваме. Покриваме тестото с найлоново фолио и оставяме на топло място да втаса до удвояване на обема /около час, час и половина/. Втасалото тесто оформяме във формата на хляб и поставяме в продълговата кексова форма, предварително покрита с хартия за печене. Покриваме с найлоново фолио и оставяме да втаса втори път за около 30 мин. Печем в предварително загряла на 180 градуса фурна до готовност.
*Моите сушени домати са мариновани в зехтин и подправки. Точно от този зехтин сложих в хляба. Получи се доста ароматно хлебче.
300 мл вода
20г мая
1 с.л. захар
2с.л. зехтин
1ч.л. самардала
1/2 ч.л. сол
225г царевично брашно
450г бяло брашно
шепа маслини без костилки
шепа сушени домати
Загряваме водата, но да не е гореща и разтваряме в нея захарта и маята. Прибавяме зехтина. В подходяща тава смесваме двата вида брашно, самардалата и солта. Оформяме кладенче в средата и наливаме течната смес. Замесваме меко тестo. Прибавяме маслините и доматите нарязани на ситно и доомесваме. Покриваме тестото с найлоново фолио и оставяме на топло място да втаса до удвояване на обема /около час, час и половина/. Втасалото тесто оформяме във формата на хляб и поставяме в продълговата кексова форма, предварително покрита с хартия за печене. Покриваме с найлоново фолио и оставяме да втаса втори път за около 30 мин. Печем в предварително загряла на 180 градуса фурна до готовност.
*Моите сушени домати са мариновани в зехтин и подправки. Точно от този зехтин сложих в хляба. Получи се доста ароматно хлебче.
Много апетитен!
ОтговорИзтриванеТраяна
чуден е станал хлябът!Поздрави !
ОтговорИзтриванеЧесто ползваме царевично брашно вкъщи.Ще пробвам и това хлебче.
ОтговорИзтриванеПоздрави, Диана и хубава вечер!
Много апетитен хляб Дианка.Много ми хареса рецептата ти и като фенче на хляба,ще го опитам задължително.
ОтговорИзтриванеХубав уикенд ти желая!
Ох, тези домашни хлебчета! Толкова са вкусни!
ОтговорИзтриванеДиана, чудесно изглежда!
Поздрави!
Diane mon amie, tu as un blog absolument magnifique.
ОтговорИзтриванеTa rubrique pain est des plus appétissantes. J'adore.
A très bientôt
Дианка, мога да си представя колко ароматен и вкусен е хлябът, който си изпекла!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря за хубавите коментари! Хлябчето наистина стана меко и много ароматно. Ще се радвам ако пробвате и споделите впчетления :).
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава нова седмица, момичета!
Чуден е, Дианка и мек и ароматен и красив! Правила съм малки хлебчета със сушени домати и са много вкусни , така, че си представям твоят! Прекрасна нова седмица!
ОтговорИзтриванеМного е апетитен хлябът ти, Диди! Прекрасен е, а уханието му достига чак до мен. :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и една прекрасна нова седмица!
Кате, Вени благодаря момичета! Хлебчето наистина си го бива, уханно и вкусно :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубав ден!