Бонбони от дюли

Продукти:
3 дюли
500г захар
фина захар за овалване

Дюлите измийте добре. Почистете от кората и семките, но не ги изхвърляйте. Съберете ги в тензух и завържете добре. Нарежете дюлите на парчета. Сложете ги в дълбока тенджера заедно със събраните в тензиха обелки. Залейте ги с около 400-500мл. вода. Варете на среден огън 20 мин. или до омекването на дюлите. Извадете и изхвърлете обелките. Пасирайте дюлите и прибавете захарта. Гответе на среден огън още 30 мин., като непрекъснато разбърквате. Когато дървената бъркалка започне да оставя следа по дъното махнете тенджерата от огъня. Застелете дъното на правоъгълна тава с хартия за печене. Разстелете дюлевата смес и заравнете. Загрейте фурната на 80 градуса и сушете вътре дюлевото желе в продължение на 3 часа. Върху друг лист хартия за печене обърнете желето и сушете още 3 часа. Извадете и оставете напълно да се охлади. Аз оставих два дни на студено да се суши от едната страна, после още два дни от другата. Нарежете на кубчета или на желаната от вас форма и големина. Оваляйте така получените бонбони в захар от фин кристал.
Чудесни и ароматни желирани бонбони.
Да ви е сладко!

Източник.

Коментари