понеделник, 30 май 2016 г.

И да похапнем ... Соленки с крема сирене

Продукти за около 50бр.:
125г масло /аз сложих 80г масло и 45г мас/
125г крема сирене
200г брашно
1/2ч.л. самардала
1 белтък
сусам за поръсване

Маслото и крема сиренето трябва да са на стайна температура. Разбъркайте ги до хомогенна смес. Пресейте брашното, смесете със самардалата и прибавете при маслото. Омесете тестото. Завийте го в найлоново фолио и оставете в хладилника да стегне за 30 мин.
Охладеното тесто разточете на кора с дебелина около 1,5 - 2мм. Нарежете в желаната форма. Намажете с разбит белтък и поръсете със сусам. Изпечете соленките в загряла на 180 градуса фурна за 15 мин. или докато добият златист цвят.

Рецептата е от тук.

петък, 20 май 2016 г.

И да похапнем ... Nutella бисквитки

Продукти за около 15бр.:
1ч.ч. Nutella
1 голямо яйце
1ч.ч. брашно
1/4ч.л. бакпулвер
коктейлни или захаросани череши
Разбийте течния шоколад с яйцето. Пресейте брашното с бакпулвера и го прибавете при шоколада. Получава се хомогенно шоколадово тесто. Загребете около 1с.л. от сместа, разстелете я леко с пръсти, поставете в средата черешката и завийтена топче. Получават се с големината на топчета за пинг-понг. Подредете ги в подходяща тава върху хартия за печене на малко разстояние едно от друго. Печете в загряла на 180 градуса фурна за 10 мин. 

* Получават се чудесно и с ягоди. Избирам не много големи ягоди, разрязвам по средата и слагам вместо черешите. 

Хрупкави отвън, меки отвътре, невероятно вкусни бисквитки. 

Опитайте!

вторник, 10 май 2016 г.

И да похапнем ... Nutella фъдж брауни

Продукти:
за брауни блата:
3/4ч.ч. стопено масло
1ч.ч. захар
2 яйца
3/4ч.ч. брашно
1/4ч.л бакпулвер
щипка сол
4-5с.л.какао
ванилия
2ч.л.настъргана портокалова кора

за фъдж пласта:
379г /1 кутия/ кондензирано подсладено мляко
2с.л. масло
1 1/2ч.ч. шоколадови парчета
1ч.ч. течен шоколад Nutella 

Разбийте стопеното масло със захарта. Добавете едно по едно яйцата. Пресейте брашното с бакпулвера и солта. Комбинирайте с какаото и прибавете при яйчната смес. Разбъркайте добре, да се хомогенизира сместа. Ароматизирайте с ванилията и портокаловите кори.
Покрийте форма за печене с размери 20/24см с хартия за печене. Разпределете сместа за браунито и печете за около 15-18 мин. в загряла на 180 градуса фурна.
Извадете и оставете леко да се охлади.
Пригответе фъдж крема като смесите всички продукти и ги хомогенизирате на водна баня или в микровълнова фурна.
Топлия крем разпределете върху браунито и заравнете.
Оставете десерта да се охлади в хладилник поне 2 часа.
Нарежете в желаната форма.
Чудесна комбинация! Опитайте!

* Рецептата търпи доста импровизации. Може в брауни блата или във фъдж крема да добавите ядки или сушени плодове. Ако ви харесват повече пресните плодове може между двата пласта да подредите тънко нарязани парченца плод.
* Може да се украси всяка пастичка, като я полейте с разтопен шоколад и поръсите с плодове или ядки. Оставям това на вашата фантазия.

Източник на рецептата тук.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...