И да похапнем ... Най-вкусните бананови кексчета
След Най-вкусните ванилови кексчета нареждам и тези шоколадови бижута, които ви пленяват с неустоим аромат на канела и шоколад и нежен бананов вкус. Невероятна комбинация на аромати и вкусове. Опитайте, може би ще допаднат и на вас!
Продукти:
200г брашно
2ч.л. бакпулвер
1/4ч.л. канела
1с.л. натурално какао
2с.л. какао "Нескуик"
1 яйце
70г бяла захар
70г кафява захар
125г кисело мляко
100мл олио /или 50г разтопено масло/
1 банан
шепа сушени червени боровинки или тъмни стафиди
80г бял шоколад, ситно настърган
Приготвянето е по стария изпитан начин: сухи + мокри съставки.
Започваме със сухите съставки. Пресейте брашното с бакпулвера. Смесете с канелата, какаото, настъргания шоколад и сушените плодове.
Отделно разбийте яйцето със захарта до бял крем. Добавете киселото мляко и мазнината и разбъркайте.
Прибавете сухите към мокрите съставки на порции като бъркате само със силиконова или дървена бъркалка до пълното смесване на съставките. Накрая прибавете пюрирания банан.
Така получената кексова смес…
Продукти:
200г брашно
2ч.л. бакпулвер
1/4ч.л. канела
1с.л. натурално какао
2с.л. какао "Нескуик"
1 яйце
70г бяла захар
70г кафява захар
125г кисело мляко
100мл олио /или 50г разтопено масло/
1 банан
шепа сушени червени боровинки или тъмни стафиди
80г бял шоколад, ситно настърган
Приготвянето е по стария изпитан начин: сухи + мокри съставки.
Започваме със сухите съставки. Пресейте брашното с бакпулвера. Смесете с канелата, какаото, настъргания шоколад и сушените плодове.
Отделно разбийте яйцето със захарта до бял крем. Добавете киселото мляко и мазнината и разбъркайте.
Прибавете сухите към мокрите съставки на порции като бъркате само със силиконова или дървена бъркалка до пълното смесване на съставките. Накрая прибавете пюрирания банан.
Така получената кексова смес…