понеделник, 31 декември 2012 г.

И да похапнем ... Солено мраморно руло

Преди време Ина ни показа това мраморно руло. Изглеждаше много ефектно и вкусно и веднага беше записано за проба. Но разглеждайки сайта тук ми се прииска да пробвам в солен вариант. Ето какво се получи:

Невероятно вкусна добавка към новогодишната трапеза. Опитайте!

Продукти:
250мл течност /180мл прясно мляко + 70мл вода/
1/2 кубче мая /20г/
50г стопено масло
50мл зехтин
450г брашно /и още малко за доомесване/
1с.л. захар
1 1/2 ч.л. сол
100г шунка или някакъв пушен колбас
100г сирене
100г кашкавал
крем сирене по избор
Загряваме леко течността, да е топла не гореща. Разтваряме в нея захарта и маята. Добавяме маслото и зехтина и разбъркваме. В подходяща тава пресяваме брашното и разбъркваме със солта. Правим в средата кладенче и изливаме вътре сместа с маята. С помощта на лъжица придърпваме по малко брашно и омесваме меко тесто. Покриваме го с кърпа и оставяме на топло за около час, да удвои обема си. 
Втасалото тесто разточваме на правоъгълна кора с дебелина около 3-4мм. Настъргваме на едро ренде колбаса, сиренето и кашкавала.
Прегъваме два от противоположните края на кората, така че да се застъпят малко, после другите два края, за да се получи квадратче.
Този квадрат разточваме отново на тънка кора, като внимаваме да не се разкъса много тестото. Разрязваме квадрата на лентички сширина около 2см. Всяка лентичка усукваме от двата края, но в различни посоки, така че да се получи усуканица.
Редим ги една до друга в правоъгълна тава предварително застлана с хартия за печене. Оставяме да втаса за още половин час.
Печем в предварително загряла на 180 градуса фурна до готовност.
Изпечената платка оставяме да изстине за около 2-3 минути. Обръщаме я и намазваме с крем сирене /аз не обърнах платката, защото не исках рулото ми да е релефно и то се напука, затова е по-добре е да се обръща/. Завиваме на полустегнато руло, стягаме с найлоново фолио, като оставяме краищата отворени, за да диша и оставяме да изстине. От време на време завъртаме, за да не се сплеска само от едната страна.

Да ви е сладко!

сряда, 26 декември 2012 г.

И да похапнем ... Кейк "Коледно настроение"

Този много вкусен кейк видях при Илиянка. Красивия разрез създава настроение, а и имах останали меденки от тези, в различни форми и реших да го приготвя. Ето какво се получи:
Рецептата почти не съм я променяла, но ще я напиша, за да я имам в блога.

1ч.ч. = 200мл

Продукти:
3 яйца
1ч.ч. захар
125г масло
2 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилена захар с портокал
щипка сол
1 портокал

10-12 меденки /при мен бяха с форма на елхички, звездички и снежковци/

за бялата глазура:
1 белтък
100-120г пудра захар
2-3 с.л. портокалов сок

Настържете портокаловата кора и изцедете портокаловия сок, като отделите 2-3 с.л. от него.
Стопете маслото на микровълнова фурна, но да не е горещо.
Смесете брашното, бакпулвера и солта.
В друга купа разбийте яйцата със захарта на крем. Добавете стопеното маслото, ванилията, портокаловия сок и настърганата портокалова кора. Разбъркайте. На части прибавете и сухите съставки, като бъркате със силиконова или дървена шпатула. Готовото кексово тесто разпределете във продълговата кексова форма, предварително застлана с хартия за печене. Набучете меденките в тестото на малко разстояние една от друга /не повече от 5мм/. Печете кейка в предварително загряла на 180 градуса фурна до готовност.
Готовия кейк оставете да се охлади.
За приготвянето на бялата глазура разбийте белтъка с 2 с.л. портокалов сок. Когато белтъка започне да добива бял цвят, започнете да прибавяте по малко пудрата захар до добиването на желаната консистенция. Ако стане много гъсто добавете още малко портокалов сок, ако пък стане много течно добавете пудра захар. Сместа трябва да е с гъстотата на кексово тесто. С тази глазура полейте изстиналия кейк.


и още една снимка с не добро качество, но пък добре се вижда звездичката :)

Да ви е сладко!

Весела Коледа и Честито Рождество Христово!

 

Нека празника изпълни домовете ви с много радост, мир и любов!
 Бъдете здрави, усмихнати и благословени!

понеделник, 24 декември 2012 г.

И да похапнем ... Ароматни джинджифилови меденки

Дойде ред и на меденките. Аз имам една рецепта за меденки, които правя на всяка коледа, но за съжаление старият ми тефтер някъде се е запилял и реших, че е време да изпробвам нова рецепта. Днешните меденки приготвям за първи път и определено остават в графа "любими". Опитайте и вие, ще ви харесат!
/украсата ми куца, но ме извинете; у дома няма малки деца, а мъжете ми определено повечко залагат  на вкуса :)/

1ч.ч. = 200мл

Продукти:
75г меко масло
50г мас
1/2 ч.ч. захар
3/4ч.ч. мед
1 яйце
3ч.ч. брашно /може и още малко за доомесване на тестото/
1ч.л. смлян джинджифил
1ч.л. смес от смляни канела, индийско орехче, кардамон и карамфил
1ч.л. бакпулвер
1/2ч.л. сода
щипка сол
Смесваме брашното, подправките, бакпулвера, содата и солта. В друга купа разбиваме с миксер до крем маслото, маста и захарта. Добавяме меда и яйцето и разбъркваме до пълното смесване на продуктите. Постепенно към медената смес прибавяме на порции брашното и омесваме тестото. Може да се наложи да поръсите с още малко брашно, но не прекалявайте. Оставяме тестото да стегне за час в хладилника.
Върху набрашнена повърхност се разточва лист с дебелина 3-4 мм и се изрязват фигурки. Печете в предварително загряла фурна на 180 градуса около 15 мин.

Украсата оставям ва вашата фантазия. Ние ги обичаме слепени със сладко.
Tази година бяха с бананово
и малиново сладко

Адаптирано от тук.



Мили приятели и посетители на блога, пожелавам ви Весели Коледни празници!

събота, 22 декември 2012 г.

И да похапнем ... Бисквитки с бадемов марципан

Най-после почивка!!! Идва ми да закрещя от радост :)))))))). След ужасно натоварения декември, най-после в заслужена почивка. Обзело ме е едно такова празнично, коледно настроение, което още повече се засилва от аромата на меденките, които се пекат във фурната в момента :), но за тях в следващата публикация. А сега за днешните сладки. Предлагам ви едни по-различни сладки с аромат на ванилия и портокал и вкус на бадеми. Идеално допълнени от любимото сладко. Много крехки и топящи се в устата, истинска наслада за сетивата.

Продукти:
за масленото тесто:
200г брашно
70г краве масло със стайна температура

30г мас
50г захар
1ч.л. ванилена захар с портокал
1 белтък
1 с.л. студена вода


за марципановото тесто:
200г фин бадемов  марципан
2 жълтъка
50 г пудра захар

сладко по избор /при мен бананов и малинов конфитюр/

пудра захар за поръсване
В купа пресявате брашното два пъти, изсипваме маслото и маста и разтривате с пръсти докато сместа стане на трохи. Прибавяме захарта, ванилената захар, белтъка и студената вода и събираме масленото тесто. Не го мачкайте дълго, само го съберете на тесто. Оставете на студено място за 15-20 мин. да стегне.
Марципановото тесто приготвяме като смесваме всички продукти и омесваме тесто. Слагаме го в шприц или пош готова за работа.
От охладеното маслено тесто разточваме кора с дебелина 3-4 мм и с подходящ ринг изрязваме кръгчета. Моите бяха с диаметър 4см. С шприца или поша шприцоваме от бадемовия марципан рингче по края на масленото кръгче, така че да се образува кухина в средата. Запълваме я със сладко по избор.
Сладките печем в предварително загряла на 180 градуса фурна за 15 мин. Още топли поръсваме с пудра захар.

*Ако не ви харесва маста може да я замените с масло, но пък тя придава на сладките пръхкавостта, която много ми харесва.
* Мaслените сладки може да запълните с любимия си конфитюр преди печенето, а може първо да ги изпечете и тогава да сложите сладко. На мен повече ми допадна варианта след печенето, но и в двата варианта се получават страхотни топящи се в устата маслени коледни сладки.
Да ви е сладко!

Адаптирано от тук.
 

четвъртък, 20 декември 2012 г.

Гости

И днес имам гост и то какъв :). Много е трудно да представиш човек като нея и първата асоциация, която ми дойде на ум е Храна за мой'те канибали. Досетих те се, нали, днес ми е на гости Пепи Стоева. Едва ли има някой, който не е влизал в нейното виртуално кътче или не е чел темата и тук. И двете места са изпълнени с разнообразни рецепти за всеки вкус. Аз лично, често надничам и изпробвам различни рецепти, винаги с отличен резултат. Обожавам нейната риба в маслено лимонов сос
а и пилето по гръцки, честичко похапваме у дома
 А за Пепи какво да ви кажа, вероятно всеки от вас има впечатления и няма да ви кажа нищо ново. Земна, енергична, добра /това качество много ценя, защото в наши дни е на изчезване/, готова винаги да помага. Радвам се че я познавам лично.

     Мила Пепи безкрайно благодаря, че прие поканата ми. За мен е чест да ми бъдеш гост!

Приятно ми е да бъда един от гостите на Дианка. Блога и  преди няколко дни  празнува годинка,  а тя продължава да пише в него със същото желание и споделя нови рецепти (в голямата част сладки) , на което много се радвам.     
     Много обичам да каня гости в блога си, обаче когато стане дума аз да гостувам (където и да е – блог или на живо) изпадам в тих ужас.  Нищо не ми харесва; изведнъж ми секват идеите, които съм  набелязала да направя; ако пък нещо  ново приготвя – то не ми се струва добро, че да ида с него на гости.  Ами точно такъв е случая с поканата на Диди. Сигурно месец мина...
     Дидка, много се извинявам  newsm51  за закъснението. Като компенсация обаче съм направила и сладки, тъкмо е сезона на голямото предколедно сладкоправене.  



Кюфтета от леша с прошуто

Продукти:
1 ч.ч. леща*
1 малък морков или 1 с.л. универсална подправка

1 ч.ч. ситно нарязано прошуто**
1 ч.ч. ситно нарязан праз лук
2 белтъка
2 скилидки чесън  (пасирани)
2 с.л. галета
щипка риган

и още:
олио  за пържете
галета, брашно и царевичен грис  - 3/2/1 части.

*чашата е от 240 мл
** Може и без прошуто, но то придава  пикантен аромат. Може да се замести с  пикантна наденица.

Приготвяне:
* Лещата се сварява до готовност, заедно с моркова, или универсалната подправка. Или и двете J
* Отцежда се хубаво. (Тук може да си сварите повече леща – голямата част за леща-чорба, а за кюфтетата трябва около чаша и половина  в сварен, отцеден вид.)
* Намачква се с вилица, прибавят се останалите продукти и всичко обърква добре с лъжица.
* С мокри ръце  се взема от сместа  ( по една лъжица) и се оформят топчета, които се овалват в смесените брашно, галета, грис.
* Сплескват се и оставят на хартия, докато се приготвят всички.
* Пържат се в загрятата мазнина от двете страни до зачервяване.
* Изваждат се да се отцедят на кухненска хартия.
* Сервират се със салата по желание, J но задължително с млечно-чеснов сос.
***Кюфтета са вкусни прясно изпържени.  Ако сместа е повече, приберете оформените и оваляни в брашно топчета в кутия и изпържете непосредствено преди поднасянето им.  Вместо пържене могат да се изпекат  в намаслена тава или на хартия за печене в предварително загрята фурна.

Локумки с аромат на мандарини

Продукти:
100 гр. масло
100 мл. олио
100 гр. мас
100 гр. захар
250 гр. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
100 гр. нишесте
около 650  гр. брашно (~4 ч.ч. )
2 мандарини  - накиснати в гореща вода на два пъти за по 10 мин.
50 мл. ликьор (бадемов)

2 пакета локум – от дългите, по 300 гр. (от втория остава J

Приготвяне:
* Кората на мандарините се настъргва на ситно ренде – само оранжевата част.  Излиза около 2 пълни супени лъжици. Почистват се от бялата част и вътрешността изяжда J  
* Настърганата кора се залива с ликьора.
* Размекнатите  мас и масло и олиото и разбъркват (с тел за яйцата или вилица)
* Прибавят се последователно захарта, киселото мляко със содата и мандариновата кора.
* Брашното се смесва с нишестето и прибавя към маслената смес на 3-4 пъти.
* Меси се тесто, което не лепне по ръцете. Събира се на топка и прибира в камерата на хладилник за 15 мин.
* Следва най-трудната част J рязането на локума на ивици. Най-лесно става с намокрен в гореща вода нож, или потопен в брашно. Така локума не лепне  много по него.
* Тестото се разточва на плот (ако лепне по него се поръсва с брашно – аз поръсих едната половина, другата беше още по-добре охладена) на кора с дебелина 2-3 мм.
* В единия край се поставят ивиците локум. Завива се  напред - 1,5 - 2 пъти; отрязва се полученото тънко, дълго рулце.
* То от своя страна се нарязва  напречно на малки рулца, дълги по 3-4 см.
* Нареждат се в НЕнамаслена тава (или на хартия за печене).
* Тавата се прибира за 30-40  мин. в хладилник.  (или за 10-15 в камерата).
* Пекат за около 12-15 мин.  в предварително загрята на 200* фурна  - или до  съвсееем бледо порозовяване.
* Тавата се изважда и пуричките веднага овалват (или поръсват) в пудра захар.



 

петък, 14 декември 2012 г.

И да похапнем ... Бонбони с ябълки и круши

Мили приятели днес "И да похапнем ..." става на една годинка. Благодаря на всички, които ме подкрепиха, които посетиха моето вкусно местенце, коментираха статиите ми. Благодаря на всички, които харесаха рецептите ми и на тези, на които не допаднаха особено и споделиха впечатление. За Вас е днешната почерпка. Както вече казах в една от предишните ми публикации радвам се, че имам това местенце и обичам емоцията което ми създава.
За днешния празник съм ви приготвила страхотни бонбони с ябълки и круши, които се топят в устата и са истинска наслада за небцето.
 

Продукти:
170г бисквити "Еверест" с масло или мляко
70г шам фъстък
100г масло
3с.л. мед
150г почистени от кората и семките и нарязани на малки кубчета ябълки и круши
3с.л. захар 
1/2 ч.л. смес от подправки за меденки /канела, джинджифил, индийско орехче/
50г бананово сладко
за овалване - карамелизиран кокос, шоколадови пръчици, шоколадови парченца или ситно натрошени бисквити

В подходящ съд поръсете ябълките и крушите със захар и ги задушете на слаб огън докато омекнат и течността се изпари напълно. Ароматизирайте с подправките. Оставете да се охлади
В кухненски робот или блендер смиламе шам фъстъка и бисквитите на ситно. Разтапяме маслото и го добавяме към бисквитите. Когато бисквитите напълно са поели маслото прибавяме меда, карамелизираните плодове и банановото сладко. Разбъркваме до пълното смесване на продуктите. 
Покриваме с найлоново фолио и оставяме в хладилника час да стегне.
От охладеното тесто оформяме топчета и овалваме в шарени шоколадови пръчици, карамелизиран кокос, шоколадови стърготини или натрошени бисквити.
Да ви е сладко!

сряда, 12 декември 2012 г.

Гости

Днес съм поканила на гости една много сладка дама, която се радвам, че познавам лично. С Руми се запознахме на една от Бургаските кулинарни срещи, а и се срещаме виртуално във форума на "Гответе с мен". Там тя се подвизава като Raposinha :). Все още няма собствен блог, но уверявам ви, е запален кулинар Силно ме впечатли нейното смело използване на различни, нестандартни /за мен/ продукти, както и нейната страст - капоейрата. Преди известно време разбрах, че имаме и още нещо общо - умението да говорим на жестомимичен език. За жалост обаче аз имам доста още да уча, а тя споделя, че рядко има шанс да го използва.   

Руми радвам се, че те познавам и съм щастлива, че прие поканата ми.

А сега ви оставям да се насладите на нейните две вкусни предложения
   
И да похапнем ... Тиквена крем-супа с нахут и тахан

Продукти:
100гр предварително сварен нахут (разделен наполовина)
150-200гр. сурова тиква (изчистена и нарязана на парчета)
1/8 стрък праз (измит и нарязан на колелца)
½ морков (измит, изчистен и нарязан на парчета)
2-3 „нокътчета” селъри
1 с.л. пълнозърнест тахан
1 с.л. мед
Сол на вкус
Подправки на вкус – канела на прах, карамфил на прах, бахар на прах, черен и червен пипер, индийско орехче на прах, кимион на прах, джинджифил на прах.

Във вряща вода слагаме праза, моркова и тиквата. Варим на по-слаб огън, докато се свари тиквата. Прибавяме половината (50гр.) от предварително приготвения нахут и парченцата селъри и варим около 10 минути. Изключваме и пасираме, докато супата стане гладка. Ако е прекалено гъста добавяме още малко гореща вода. Прибавяме другата половина от нахута, заедно с тахана, меда и подправките. Разбъркваме добре.
Супата може да се консумира както топла, така и студена. При сервиране може да поднесете с няколко резенчета сушена ябълка или леко запечени орехи.
Да Ви е сладко!
*подправките и количеството на водата са по лично усмотрение и вкусове. В случай, че не постите може да поднесете с малко прясно мляко или лъжица заквасена сметана.
                                       
И да похапнем ... Сладкиш с тиква, халва и шам фъстък

Продукти:
200гр. предварително пресято брашно
щипка сол
1ч.л. подправка за тиквен пай/меденки*
70-80гр. (общо)смесени- бяла с кафява захар
2-3 с.л. мед
1к.л. бакпулвер
1 яйце (размер L)
50гр. несолено масло
50гр. обелен и нарязан наситно шам фъстък
1 ч.ч. пюре от тиква
150гр. халва по избор

В съд поставяме брашното, заедно с щипката сол, бакпулвера, шам фъстъка и подправката за тиквен пай. Разбъркваме с вилица, колкото да се смесят всички съставки.
В отделен съд слагаме тиквеното пюре (при мен беше току-що приготвено и още топло) и към него добавяме маслото. Разбъркваме, докато се разтопи маслото, постепенно започваме да добавяме захарта към пюрето и да разбъркваме с бъркалка (или вилица), след което добавяме меда и яйцето, като отново объркваме, до хомогенна смес.
На части прибавяме брашното към течните съставки, като разбъркваме. Накрая когато сме прибавили цялото брашно добавяме халвата, нарязана на парченца и отново разбъркваме.
Изсипваме сместа в намаслена тавичка и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато сладкишът се зачерви. Проверяваме готовността с клечка за зъби. Доохлаждаме върху метална решетка около 15 минути след като сме извадили сладкиша от фурната.
По желание може да се залее с петмез или да се поръси с пудра захар.
Да Ви е сладко!

*Подправката за тиквен пай е смес от подправки, която съдържа следните неща - смляна на прах канела, смлян на прах карамфил, смлян черен пипер, счукан бахар (1-2 зрънца), индийско орехче на прах, джинджифил на прах. Не мога да дам точни мерки, тъй като си я забърквам на вкус (и „на око”)


Чудесни рецепти, нали :). Аз вече опитах нейните Карамелени рулца, опитайте и вие.
Да ви е сладко!

неделя, 9 декември 2012 г.

И да похапнем ... Ябълкови медальони

Започна се голямото предколедно сладкоправене. Сега, преди Коледа изпробваме различни десерти и сладки, с които бихме зарадвали близки и приятели. При мен се започна с Тиквени курабийки. Обичам такива бързи, лесни и вкусни нещица. Днешната рецепта е още по-бърза. Бутер тесто, ябълки, канела, типичен коледен аромат. Опитайте!

Продукти:
250г бутер тесто /препоръчвам на Лидъл, по-тънко и по-хубаво е от другите/
3 малки ябълки /около 250г/
3 с.л. захар
1 с.л. масло
1 яйце
канела на вкус
захар за поръсване
Почистваме ябълките от кората и семките. Нарязваме ги на малки ивички. Поръсваме ги със захарта и ги задушаваме в маслото докато добият карамелен цвят. Поръсваме с канела на вкус и объркваме.Разделяте яйцето на белтък и жълтък. Разбиваме белтъка на пяна. Разтваряме листа бутер тесто и нарязваме на кръгчета с диаметър 5,5 см. От това количество продукти излизат 24 кръгчета или 12 медальона. На половината кръгчета правим разрези.
Върху тези, които нямат разрези разпределяме плънка. Намазваме краищата с разбит белтък и похлупваме с кръгче върху което сме направили нарези. Притискаме краищата леко да се слепят. Подреждаме сладките в тавичка, върху хартия за печене. Смесваме белтъка и жълтъка и разбиваме. Мажем сладките с яйце и обилно поръсваме със захар. Печем в предварително загряла на 200 градуса фурна до готовност.
Да ви е сладко!

петък, 7 декември 2012 г.

Гости

Днес в моя блог е празник. Имам специален гост, който със своите вълшебства родени в кухнята създава приятно усещане на сетивата ни. И преди да ви представя моя гост, с риск да ви досадя, малко предистория. След броени дни блога навършва годинка и тъй като започнах да го списвам на шега, не очаквах да набере такава скорост. Радвам се, че имам това местенце и обичам емоцията която и създава. Та по този повод реших да отворя рубрика "Гости", в която ще каня приятели кулинари и не само, които да споделят нещо специално за моите читатели. Днешният ми гост е една дама, с която се запознах на една от кулинарните срещи в Ст. Загора. Първото ми впечатление за нея бе изключителното и чувство за хумор. Дамата, за която ви говоря е Вълшебницата в кухнята Траяна. В нейното виртуално кътче ще намерите, вкусни неща, които дразнят небцето и хранят окото. Аз вече опитах нейното сладко от грозде,
опитайте и вие.

Мила Траяна безкрайно благодаря, че прие поканата ми и се радвам, че си мой гост!

И да похапнем ... Овчарски торбички


Тази година съм я подкарала с виртуални гостувания, хайде догодина - наистина:) Този път поканата идва от един чуден блог - " И да похапнем...", на старозагорката Дидка, която отдавна вече е бургазлийка. Няма как да откажеш на такава мила покана, на прекрасна дама и вкусен и разнообразен блог. Тъй че веднага запретнах ръкави, за да се представим и двете подобаващо.
Не е тайна, че сладките вкусотии и тестените изделия са ми слабост. По - интересното е, че рядко ги ям, но, за радост, у дома обикновено нищо не остава, тъй че спокойно се плескам:)


Продукти:
Тесто:
1 яйце
1/2 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 кубче прясна мая
1ч.л. захар
2ч.л. сол
7 - 8 с.л. олио
брашно за меко тесто
Плънка:
100 гр. прошуто
100 гр. сирене
100 гр. кашкавал

Приготвяне:

Омесете меко тесто от посочените продукти и оставете на топло да втаса. Разделете го на 10 топки и всяка разточете в кръг. Срежете четири пъти но не до края тестените кръгчета. Разделете прошутото на слайсове и поставете върху четирите резенчета тесто. В средата сложете малко сирене. Завивайте едно по едно навътре листата, като розичка.

 
Снимката не е моя, просто не снимах технологията, но тук се вижда добре:)
Подредете в тавичка, застлана с хартия или намаслена и отново оставете да втасат. Поръсете с настъргания кашкавал и печете на 180 - 200 градуса в загрята фурна.
 Да ви е сладко!

 

вторник, 4 декември 2012 г.

И да похапнем ... Тиквени мъфини с шоколад


Продукти:
30г меко масло
1 ч.ч. захар
2 яйца
1 ч.ч. пюре от тиква
1 ч.ч прясно мляко
3 ч.ч брашно
1п. бакпулвер
1 ч.л. смес от подправки /канела, индийско орехче, карамфил, кардамон, джинджифил/
1/2 ч.ч шоколадови капки или ситно нарязан шоколад /може да се сложи и повече, ще станат по-богати на шоколад/

Разбиваме маслото и захарта на крем и добавя,е едно по едно яйцата. Отделно смесваме млякото и тиквата и прибавяме при яйцата и маслото. Разбъркваме внимателно със силиконова или дървена шпатула, а не с миксера, защото сместа става доста рядка.
В друга купа смесваме сухите съставки - пресято брашно, бакпулвер, подправки. Прибавяме ги към течните съставки и разбъркваме отново с шпатулата докато се смесят продуктите.
Накрая добавяме и шоколада.
Във форма за мъфини подреждаме хартиени капсули и пълним 2/3 от целия обем. Печем кексчетата в предварително загряла на 190 градуса фурна до готовност.

Украсата оставям на вашата фантазия :wink1:

Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...